Není kuchyň jako kuchyň

Dům a byt

Co si budeme namlouvat. Kuchyň není žádná laciná záležitost. Co se nákladů na vybavení různých místností týče, patří určitě k těm nejdražším. Záleží na její velikosti a uspořádání. A také na tom, kde si necháte udělat kuchyňskou linku a jaké do ní zabudujete spotřebiče. Právě kuchyňské spotřebiče tvoří velkou část nákladů na celou kuchyň. Stále jich totiž přibývá a víc a víc nám jich přijde nepostradatelných.
interiér kuchyně
Při výběru a koupi linky máte v podstatě dvě možnosti. Buď si ji necháte udělat na míru a budete si moci zvolit nestandardní rozměry, lepší materiály a barvy, které vám ladí k celkovému interiéru. Tuto variantu volí jednak majetní lidé, protože je samozřejmě dražší, ale i kvalita obvykle vyšší a pak také lidé nestandardní výšky, kteří potřebují mít sobě uzpůsobenou pracovní plochu. Nebo pokud je tvar místnosti nestandardní. Nebo si necháte sestavit, či sestavíte linku v kuchyňských studiích z komponentů, které jsou k dispozici. Výběr je rok od roku lepší a větší a existuje spousta vychytávek, které můžete do kuchyňské linky umístit a usnadní vám práci, uskladnění a manipulaci s nádobím a potravinami. Rozhodně věnujte výběru dostatek času a nechte se inspirovat v showroomech a u známých, kteří vám zajisté rádi řeknou, co by sami ještě uvítali nebo naopak vynechali.
bílá kuchyň
Co se spotřebičů týče, volte nejlépe zlatou střední cestu. Vysoká cena vám dnes již bohužel nezaručuje dlouhou životnost. Vše se vyrábí tak, aby se to za pár let nahradilo novým, takový je dnešní trend a zájem výrobců a prodejců. V lince by neměly určitě chybět kvalitní varná deska, trouba, myčka, mikrovlnná trouba, digestoř nebo jiné účinné odvětrávání a lednice kombinovaná s mrazákem. A pak dostatek úložných prostor pro další malé spotřebiče, které potřebujete mít po ruce.